сряда, 21 януари 2009 г.



Скъпи пастори и свещенослужители,
Скъпи братя и сестри,
Скъпи приятели,

На 25 януари, 2009 г., хиляди църкви от над 30 страни в Европа ще отбележат отново Международния ден в памет на Холокоста.

Миналата година в България този ден беше отбелязан от 216 църкви от цялата страна. Ние сме дълбоко благодарни на всички вас, които участвахте в кампанията „Да помним, за да не се повтори” през 2008 година и вярваме, че през 2009-а още повече църкви от страната ще се включат в тази много важна за обществото ни инициатива.

През 2008 г. българската кампания беше отличена от Европейска коалиция за Израел като изключително успешна и пример, от който останалите европейски страни биха могли да се поучат. По този повод пастор Андрей Аврамов беше поканен да сподели нашия опит на годишната конференция на ЕКИ, която се проведе в Европейския парламент в Брюксел.

През 2008 г. българската кампания беше толкова забележителна, че пастор Андрей Аврамов бе поканен да говори в Европейския парламент в Брюксел на годишната конференция на ЕКИ.

Както вече знаете, за миналогодишната кампания ние създадохме уебсайт с материали за Холокоста, които да ви помогнат в подготовката на възпоменателните неделни служби и други събития в тази връзка. Уебсайтът е напълно обновен и можете да намерите всичките необходими ви материали на посочения адрес:

http://www.remember-holocaust.info/

За всякакви въпроси, моля пишете ни на следния адрес:
january.27@remember-holocaust.info

Целта на Кампания „Да помним, за да не се повтори” 2009 ще бъде:

1. Да бъдат запознати българските християни с Холокоста на евреите от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Западните покрайнини

2. Да бъде разказана историята за спасяването на българските евреи

3. Да насърчим всички учители християни от църквите да получат разрешение от директорите на училищата си за събиране на учениците от горните класове и презентация пред тях на историята на Холокоста, ползвайки опита, който ние вече имаме

4. Да бъдат насърчени християните от България, че техният глас в защита на евреите и Израел се чува в Европа.








С голяма радост ви съобщаваме, че зад тазгодишната кампания вече стоят много от водещите български пастори и свещенослужители. Това за пореден път показва, че когато
става дума за Израел и съдбата на еврейския народ, деноминационните различия и несъгласия изчезват и християни от различни деноминации застават заедно.




С уважение за вашето участие в Господното дело,

Пастор Андрей Аврамов – ХЦ „Победа” София,
Представител за България на Европейска коалиция за Израел


Митка Атанасова,
Представител за България на Християни приятели на Израел


P.S. Напомняме ви да регистрирате участието на вашата църква на българската уеб страница.

Няма коментари: