сряда, 22 юни 2011 г.


Световна молитвена инициатива за запазване на обединен Ерусалим под еврейски суверенитет според Божието Слово

Израелският министър на отбраната заяви, че тази есен Израел ще бъде изправен пред “дипломатическо цунами”. Други говорят за “еврейски черен септември”.

Подготовката за едностранно обявяване на палестинска държава в Общото събрание на ООН в Ню Йорк, насрочено за септември 2011 г., набира скорост. Няколко държави от Латинска Америка вече са признали палестинската държава. Наскоро Турция се присъедини към нарастващия брой страни членки на ООН, които призовават за създаването на палестинска държава. Франция изрази подкрепата си за Абас и се опитва да организира и останалите европейски нации за тази цел. Великобритания засега не е заявила категорична позиция.

Една бъдеща палестинска държава с граници от примирието през 1949 г. би включвала Самария, Юдея и Източен Ерусалим като своя столица. След 44 години като столица на Израел и обединен град, отворен за хора от всички религии, Ерусалим отново би останал затворен, ако бъде предаден под ислямска власт.

Ето какво е възможно да се случи:

Ако през септември в Общото събрание на ООН бъде внесено предложение за признаване на палестинска държава, много е вероятно то да получи доста широка подкрепа. Лидерът на “Фатах” Махмуд Абас вярва, че 150 от 192-те страни членки на ООН ще го подкрепят при гласуването.

Въпреки че само по себе си предложението в ООН не може да бъде обявяване на палестинска държава, то би имало сериозни гео-политически последици. Мнозина се страхуват, че преждевременното обявяване на палестинска държава може да възпламени нова война в региона, така както признаването на Хърватска и Словения от страна на Германия доведе до войната в Югославия през 1991-1995 г. Предвид размириците в Близкия изток в момента, една нова регионална война сериозно би дестабилизирала световната икономика и международната сигурност.

Една бъдеща палестинска държава със столица Източен Ерусалим (включващ и Стария град) под ислямско управление би могла да доведе до ситуацията от преди 1967 г., когато евреи не бяха допускани до Стария град и не можеха да се молят на Стената на плача. По време на йорданското управление, което контролираше светите места тогава и което винаги е било считано за умерен режим и съюзник на Запада, повечето синагоги бяха разрушени. Една нова палестинска държава, която ще бъде под влиянието на радикалния ислям, би предизвикала още по-взривоопасна обстановка, подобна на талибанския контрол върху будистките свети места в Афганистан.

Махмуд Абас от “умерената” фракция “Фатах” даде ясно да се разбере, че на нито един евреин няма да бъде разрешено да живее в бъдещата палестинска държава. Всъщност това ще създаде нова държава на апартейда в Близкия изток – територия, “изчистена” от евреи – подобна на това, за което мечтаеха нацистите в Европа само преди едно поколение. От хартата на “Хамас”, която сега е коалиционен партньор в новото палестинско правителство на единството, е ясно, че не може да има окончателен мир преди “цялата Палестина” да бъде освободена от “неверниците”.

Ето защо не можем да очакваме никакъв траен мир като резултат от обявяването на палестинска държава в ООН, а единствено временно примирие, преди “цялата Палестина да бъде прочистена от евреите”.

Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи за това как ще гласуват страните членки на ООН. Дали САЩ ще използват правото си на вето? Как ще гласуват страните членки на ЕС? Как ще гласуват страните с голям процент избиратели, които вярват в Библията, в райони като Африка, Азия и Латинска Америка? Срещу Израел ли ще застане вашата страна или ще избере да застане на страната на Бога, в подкрепа на плана и целите Му за Неговия Град? Изборът ще бъде между благословението и проклятието.

Божието Слово е много ясно. Ерусалим е Градът, който Бог е обещал с вечен завет на еврейския народ. Когато Неемия възстановяваше стените на Ерусалим, той бе предизвикан от враговете на Израел. Тогава той отправи към тях едно изявление, което важи и днес: вие нямате никакво право над този град. Ерусалим е вечната и неразделима столица на Израел.

Като Божий народ, ние сме призвани да последваме примера на Неемия, да станем и да съградим стените на Ерусалим. В древните дни стените бяха защитата и сигурността на един град. Сега е времето да възстановим стените на Ерусалим, като се молим и прогласяваме историческите истини и законното право на еврейския народ над Ерусалим.

МОЛЕТЕ СЕ ВАШАТА НАЦИЯ ДА НЕ БЪДЕ СРЕД ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА РАЗДЕЛЯТ ЗЕМЯТА НА ИЗРАЕЛ.

Ние призоваваме Божиите люде в нациите да заемат позиция в подкрепа на Израел през месеците, предшестващи гласуването в Общото събрание на ООН в средата на септември.

Това не е въпрос на политика; става дума за Божието Слово, но грешната позиция от страна на нациите би имала катастрофални политически последствия. Планираме през месеците преди гласуването да ви изпращаме конкретни молитвени точки и информация за развитието на ситуацията. Молим ви да се присъедините към нас заради Сион и заради собствените си нации.

Посвещение:

Посвещаваме се да се молим Ерусалим да остане отворен и неразделен град под еврейски суверенитет според международното право и Божието Слово.

Ще помогнем това послание да достигне до хората, сред които ние имаме влияние, като се задължаваме да ги информираме с актуални новини относно развитието на ситуацията.

Ще подкрепим регионални молитвени събрания в нашата нация, с цел решенията и действията на страната ни да бъдат в съответствие с Божия план за нашата нация и за Ерусалим. Ще отправим призив за молитва в месеците преди откриването на Общото събрание на ООН на 19 септември 2011 г.

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Кмет на София и президент на България


Приятели, получих това писмо от п-р Живко Тончев преди няколко часа! Мисля, че той е абсолютно прав!!! Точно затова подкрепям неговата идея и инициатива!


Нека гласуваме на 12 юни, неделя за СДС (Румен Христов) за президент и нека всички софянци да гласуват за СДС (Владимир Кисьов) за кмет на София!



Скъпи братя,


Поздрави в мощното име на нашия Господ Исус Христос!


Нека Той да напълни сърцата ви, домовете ви и служението ви с благословения!


Вероятно следите новините и сте разбрали, че тази неделя - 12.05, ще се проведат вътрешно партийните избори на Синята коалиция за кандидат-президент. Тези избори целят да се избере един от двамата кандидати на ДСБ (Светослав Малинов) и СДС (Румен Христов). Нещо повече - резултатът от този избор ще предопредели коя от двете партии ще има по-голямо представителство и влияние в следващия парламент - ДСБ на Ив.Костов или СДС на Мартин Димитров.

Защо съм убеден, че трябва да подкрепим позициите на Мартин Димитров? Ние знаем, че той изповядва открито християнската си вяра, но не е без значение какво е християнското му свидетелство на работното му място. Искам да ви споделя какво ми отговори един от невярващите му колеги на ръководна длъжност в СДС, когато го попитах какво мислят в политическите среди за него. Думите му бяха: "Мартин наистина е почтен човек. Не поглежда чужда жена, за корупция и дума не може да става. На важни икономически преговори с лидери от световна величина не прави компромис и въпреки, че има голям психологически и финансов натиск, той просто казва, че това не е добро за България и стои твърдо на позицията си." После ми разказа за случай, когато при ремонт в банята си Мартин намира около килограм злато в стената и издирва предния собственик, за да му го върне. Този собственик сам потърсил в."24 часа", за да разкаже за пословичната му честност. Освен това сега Мартин Димитров дава пълната си подкрепа за Румен Христов, въпреки че преди време са били опоненти в надпреварата за председателското място.


Затова мисля, че си струва да се осведомим и насърчим взаимно да проявим активност и да гласуваме за кандидата на СДС за президент - Румен Христов, защото неговият успех ще затвърди и разшири пози циите на Мартин Димитров в бъдещия парламент, а с това и неговото открито и последователно християнско свидетелство и влияние там. Трябва да си признаем, че засега Мартин Димитров е единственият активно работещ вярващ депутат, при това оглавяващ толкова важна парламентарна комисия, каквато е икономическата. Ние всички се молим за своите управници, но има моменти, когато трябва да действаме и това е един такъв момент.


По закон всеки български гражданин може да гласува с личната си карта, независимо дали е член или не на Синята коалиция или друга партия.Тъй като установих, че има промяна в секциите за гласуване в Бургас - можете да проверите това за вашите градове на сайта на СДС.


Пишете ми или ми се обадете за вашето мнение.


С поздрав в Христа: Живко Тончев