сряда, 16 февруари 2011 г.

Израел-2011




Уважаеми братя и сестри,


Когато бяхме в Израел миналото лято, заедно с няколко пастора от България имахме невероятно преживяване. Бяхме подбудени да организираме обиколка в „Святата земя”, през 2011 година. Целта е повече християни от България да посетят Ерец Израел.

Смятам, че тази година обиколката в Израел ще бъде важно събитие. Израел е живо чудо , за юдеите, свидетелство за вярност към Бога. Неговите обещания и Неговият план за спасение. Това трябва да бъде и в основата на нашето разбиране отностно конфликтите в Израел.

Това, че държавата и народа на Израел бе възстановена преди 63 години е знамение и чудо. Като християни имаме особена отговорност, и привилегия да стоим с Израел по това време, като гледаме Божия план за възстановяването му да се изпълнява .

В медиите и на политическата сцена, Израел е безкраен въпрос. Тази малка нация привлича интереса на всички.

За съжаление, голяма част от вниманието е отрицателно, но не можеш да разбереш Израел, ако не знаеш нещо за неговата история и неговото призвание като нация. Посещението на Святата земята и срещата с хората живеещи там е отличен начин да получите по-дълбоко разбиране.
Израел е мястото, където християнството е основано преди почти 2000 години! Библията и нейните истории, буквално оживяват. В Израел можете да се насладите на присъствието на Господа , както никъде другаде. Невероятно бе за мен, лично, да видя местата, където Исус е бил роден, как Той изцелил болните и дал своя живот за нашето спасение.

Програмата за тази година на „ Израел Тур” обещава да ни даде на всички едно незабравимо преживяване. Вярваме, че тази обиколка е от огромно значение на фона на нарастващата вълна на антисемитизъм и враждебност срещу Израел, който се разпространява по целия свят.

Нека покажем солидарност с народа на Израел.

Бъди част от тази обиколка!


Иван Несторов